JÚNIUS

Ahogy egyre kevesebb időt töltök otthon, úgy kezdtem elhanyagolni a blogot, emellett olvasásra sem jutott túl sok idő, de ez egyáltalán nem frusztrál. Sokkal jobban érzem magam, hogy nem begubózva töltöm a napokat, még akkor is, ha emiatt egyelőre jóval fáradtabb is vagyok, de lassacskán kezdek visszaszokni a pörgésbe. Amúgy én már június közepe óta őszt kívánok, néztünk valami izlandi sorozatot, és közben mindenkiről leirigyeltem a parkát meg a pulóvert.

Három könyvet olvastam el júniusban

Most nem is égek annyira olvasós lázban, gondoltam rá, hogy be is csatlakozom a legutóbbi nyári olvasmányos témázásba, és megírom, hogy mennyire keveset szoktam olvasni ebben az időszakban. (Még lehet, hogy megteszem.)

Szaniszló Judit: Leli élete – Jó alattomosan feküdte meg a gyomromat ez a regény. És bár tudom és érzem, hogy igazán különleges, és valamilyen perverz módon élveztem is az olvasást, annyira elszomorított! Mert szerintem nem ennyire szörnyű az élet. Szeretem, ha egy író kimondja azokat a gondolatainkat, amelyek talán sokszor a saját tudatunkig sem jutnak el, szeretem a lélekben vájkálást, akkor is, ha néha fáj. De ebben a könyvben egyetlen boldog pillanat sincs, vagy ha esetleg találunk is, azok is a traumák, sérelmek, fájdalmak árnyékában történnek. Én úgy gondolom, többek vagyunk a fájdalmainknál, a szüleink és további felmenőink fájdalmainál pedig végképp. Értem azt, hogy ezek miként hatnak ránk, nem ezt vitatom, csak szeretném, ha ennél szebb lenne az élet. Hogy van választásunk, és nem muszáj beleragadnunk a családi mintákba.

Lori Gottlieb: Akarsz beszélni róla? – Nem vártam sokat ettől a könyvtől, de lehet, hogy minden olvasmányhoz így kéne előzetesen hozzáállnom, ugyanis a hónap könyve lett nálam. Nagyon egyben van, és olyan ügyesen csomagolja könnyen olvasható történetbe az okosságokat a szerző, hogy alig vesszük szinte, hogy mennyit kapunk tőle. Esküszöm, szinte bármelyik önismereti könyvnél többet ér, amit mostanában olvastam.

Herendi Kata – Szabó Eszter: 20 önismereti kérdés és válasz – Aki foglalkozik önismerettel, és sok hasonló témájú könyvet olvas, valószínű nem sok újdonságot fog találni ebben a kézikönyvben. Ez inkább egy összefoglaló különböző fogalmakról (pl. határok, szégyen, döntések, önsorsrontás), de nagyon high level szinten foglalkozik a témákkal, így tényleg csak azoknak ajánlom, akik egyelőre ismerkednek az önismerettel és a lelkünk működésével.

A Zavaros vért még mindig nem fejeztem be, júniusban hozzá sem nyúltam, kicsit tartok is tőle, hogy amikor visszakapcsolódom, fogalmam sem lesz, hogy ki kicsoda, de közben megnyugtat a gondolat, hogy ott vár még rám több mint a fele ennek a történetnek.

Félbehagyások

Félbehagytam Kavagucsi Tosikadzu Mielőtt a kávé kihűl című könyvét. Atyaég, hát régen idegesített fel ennyire könyv, kétoldalanként elismételnek benne mindent, a könyv hosszához képest rengeteg a szereplő, a párbeszédek értelmetlenek, a sokak által emlegetett hangulatból pedig semmit nem érzékeltem, talán pont a “zaj” miatt.

És el kell keserítenem mindenkit, de az Acélt sem fejeztem be, baromira nem esett jól most ez a nehéz, kánikulában játszódó történet, és egyelőre nem hiszem, hogy újra elő fogom venni, talán, ha máskor kezdek bele, nagyobb sikerrel jártam volna.

Most meg ott vagyok, hogy fogalmam sincs, mit olvassak, túl sok mindenhez nincs kedvem, és továbbra sem hinném, hogy túl sok időt szánnék az olvasásra a nyár hátralevő részében. Azért ma gyorsan elszaladtam a könyvtárba, ahol nagyon kedvesen legyintettek, amikor ki akartam fizetni a késedelmi díjat, és kihoztam pár random könyvet.

Mit csinálok, ha nem olvasok?

Júniusra a munka is feltorlódott, amit csak a július fog felülmúlni, szóval alig várom az augusztusi nyári leállást. Viszont kétszer balatonoztam, amiből az egyik alkalommal 3 nap alatt körbetekertük az egészet, rohadt fárasztó volt, de imádtam, annyira idilli és csodálatos volt minden pillanata. ❤ Egyrészt tök jó volt felfedezni egy csomó helyet, ahol még sosem jártam, másrészt baromi jó érzés, hogy megcsináltam, harmadrészt pedig annyira jó volt ezt együtt végignyomni! Már a mínusz egyedik este is szuper volt a sötétben strandolással, aztán másnap alig három órája tekertünk, amikor egy pihenő közben menyasszony lettem, ami adott némi lendületet az északi-part emelkedői előtt, és sűrű, rózsaszín köd kísért minket végig az egész úton. Szóval hamarosan lesz egy csodálatos férjem, addig meg van egy csodálatos vőlegényem. ❤

Nem ígérek nagyobb aktivitást júliusra (bár magamat ismerve, amikor ennyi munkám van, minden más tevékenységbe belemenekülök), de azért drukkoljatok egy kicsit, hogy legyen kedvem olvasni, mert amúgy tök jó könyveket hoztam ki a könyvtárból.

A többiek júniusa:

Dóri
Kati
Nita
PuPi

JÚNIUS” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Hmm az Akarsz beszélni róla könyv újra érdekelni kezdett 😀 Mit hoztál ki a könyvtárból?
  Ajánlom az Agatha Christie könyveket, azok rövidek és nem hoznak le az életről 😉

  Kedvelés

  1. Nekem nagyon kellemes élmény volt 🙂 Kihoztam a Merre jársz, Bojangles?-t, A kis idegent, az Amit sohase mondtam el-t, meg az Eltűnő sorsok nyomábant, a Bojangles-nek neki is álltam, buszozás kompatibilis méretű 🙂

   Kedvelés

 2. Fú, Kata, gratulálok nektek! De örülök, hogy megtaláltad Őt 🙂 Ő meg Téged 🙂
  Szerintem majd olvasol ősszel, a nyár a pörgés ideje, főleg a sok havi bezártság után.
  Azt meg tök jó volt olvasni, hogy az Akarsz beszélni róla nálad is bejött, jó dolgokat jár körbe és olvasmányos is.

  Kedvelés

  1. Nagyon köszönjük, és mi is eléggé örülünk 😀 ❤
   Idén az egyik legjobb olvasmányom volt eddig az Akarsz beszélni róla?, olyan, mint egy chic-lit Yalom 😀

   Kedvelés

 3. Gratulálok Kata! Szívből, de klassz!!
  Olyan nagy öröm nekem mások boldogsága is!
  Holnap Győrben leszek Katieknál Bozzsal és Lunámmal, szóval egész közel…,

  Kedvelés

 4. De szuper, én is nagyon gratulálok nektek! 🙂 Gondolom, ez micsoda erővel ért fel, meg hát az élményt is örökre összeköti majd ezzel az eseménnyel. 🙂

  Egy picit sajnálom, hogy nem jött be neked a “Mielőtt a kávé kihűl”, nekem anno nagyon tetszett, de úgy tűnik, ehhez kell egy bizonyos hangulat, ráhangolódás. Ilyen szempontból elég megosztó könyvnek számít. 🙂

  Kedvelés

  1. Köszii! 🙂 Tökéletes volt az egész így egyben, mindenhogyan, mintha egyből lett is volna egy nászutunk. ❤
   Lehet, túlságosan türelmetlen jellem vagyok a Mielőtt a kávé kihűlhöz, és nagyon utálok mindenféle ismételgetést, szerintem ez volt a fő probléma köztünk.

   Kedvelés

 5. Gratulálok nektek itt is! ♥ 🙂 Olyan jó volt olvasni, szuper élmény lehetett az egész, és hát Balaton, meg északi part amúgy is szerelem. 😉

  Leli életéről Szabó T. Anna novellák jutottak eszembe, abban ilyen nagyon tragikus minden, engem le is hozott az életről. Kár, Leli érdekelt, most már nem annyira.
  Az Akarsz beszélni róla feltűnt már a horizontomon, lehet, hogy majd én is elolvasom. Niki is tök jókat mesélt róla.

  Júniusban én is kicsit válságoltam, de van ez így, majd elmúlik. Jók a könyvtárik, remélem bejön majd mind. 🙂

  Kedvelés

  1. Köszönjük itt is! 🙂 Hát, ez mindig csodás emlék marad, annyira tökéletes volt minden ❤

   Ezért ódzkodom amúgy olyan sokszor a magyar könyvektől, olyan nehéz borúmentes olvasmányokat találni, némelyik meg aztán tényleg búbánat a köbön, ilyenkor egy kicsit mindig elmegy a kedvem tőlük, hiába szép és élvezhető a szöveg.

   Majd olvasunk ősszel 🙂

   Kedvelés

   1. Tényleg sok a búvalbaszott magyar könyv, majd gondolkodom, meg figyelek, hátha tudok neked ajánlani olyat, ami nem ilyen. 🙂 Bár nekem néha jólesik így is, de pl. Szabó T. már sok volt akkor épp. A Leli életére se vágyom most perpill.

    Persze, ősszel is lehet folytatni bármit, nem baj, ha néha van kis szünet is, vagy lelassulás.

    Kedvelés

 6. Gratulálok még egyszer a Balatonhoz is, az eljegyzéshez is. 🙂
  Nyáron nekem is lelassul az olvasási tempóm, most is inkább az IRL élet pörög, de nem baj, tudom, hogy majd később lesz ez még máshogy is.
  Az Akarsz beszélni róla? nekem is hatalmas pozitív meglepetés volt, én sem vártam tőle sokat és meglepett. Lehet be is kéne szereznem majd, mert csak könyvtárból volt nálam.
  Sok jó programot és olvasmányt júliusra! 🙂

  Kedvelés

  1. Kösziii 🙂
   Igen, most a kezemre is kell csapni, hogy ne hozzak ki annyi könyvet a könyvtárból 😀
   Kellemes balaton-parti olvasgatásokat neked is 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s