Egy ambiciózus őszi TBR

Ígértem egy listát az őszre tervezett könnyenolvasós terveimről, és mostanra egész jól összeállt, hogy melyik könyveknek fogok nekiállni (direkt nem az elolvasni szót használom, a félbehagyás jogát fenntartom). Van pár könyvtáras előjegyzésem meg kikölcsönzött példányom, és e-ben is olvasok ezt-azt. Továbbra is a szórakoztatás a cél, továbbra sem szeretném széttépetni a lelkem, csak nyugiban heverészni, és élvezni a mindenféle világot.

Leiner Laura: Maradj velem – Teljesen nyilvánvaló, hogy itt a helye a listán, imádtam a trilógia első részét, és ha valami igazán pörgős, gondolatelterelős könyvre vágyom, ezt fogom elkezdeni.

T.J. Klune: Ház az égszínkék tengernél – Mondtátok, hogy jó lesz, meg cuki, szóval hiszek nektek, és már a negyedénél tartok. Kicsit tikkelek ettől a borítótól, az eredetinek lényegesen barátságosabb színei vannak. Az én ízlésemnek egyelőre kicsit túlságosan gyermekeknek szánt a stílus, de most nem vagyok olyan kedvemben, hogy ezen különösebben fennakadjak, és közben igyekszem kissé kevésbé giccses settingben elképzelni a történetet, mint ahogy a borítón szerepel.

Rainbow Rowell: Szív küldi – Még csak a Fangirlt olvastam tőle (ha ti még nem, nagyon ajánlom így őszkezdésre, igazi feelgood kampuszos regény, most tök jól esne), ez meg megvan angolul, de ennyi fordítás mellett nincs az a pénz, hogy angol nyelvű könyvet vegyek a kezembe, úgyhogy kihoztam a könyvtárból a magyar kiadást, igaz, valahogy sem a cím, sem a kiadás nem túl csalogató számomra, de az első pár oldal után jó érzésem van vele kapcsolatban.

Mörk Leonóra: Ködkirálynő – Egyszer olvastam már Mörk Leonórától, A porcelánlányt, ami kifejezetten pozitív élmény volt, szeretem a két síkon játszódó múltfeltárós történeteket, főleg, ha nem túlságosan giccsesek, és ez nem volt az. A fülszövegét olvasva a Ködkirálynő kellemes őszi olvasmánynak tűnik, ma megyek érte a könyvtárba.

Marie Aubert: Felnőtt emberek – Nem tudok rájönni így előzetesen, hogy mennyire kicsinálós ez a regény, de hátha, mire odajutok, hogy kézbe vegyem, valami ilyesmire fogok vágyni. Tudom, azt mondtam, nem igazán kívánok mostanában lelkek mélyére hatolni, de ez a könyv vonz valamiért.

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton – Balaton, igazából ennyi az indíték. Az enyém. A gyilkosét meg majd kiderítjük.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Dombvárosi rejtekjáratokKati értékelése kapcsán lelkesedtem be, aztán nagyon kedvesen kölcsön is adta. Elég megosztó vélemények születtek róla eddig, kíváncsi vagyok, hogy jelen állapotomban melyik irányba billenek majd. Valahogy nagyon vonz az a hangulat, amit áraszt magából a borító, meg amit kivált belőlem a fülszöveg, és külön örülök, hogy egyelőre sehova nem tudom tenni ezt a regényt, majd olvasás közben válik el, hogy mi is akar lenni.

Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála – Szerintem a legtöbbünket Amadea rántott be erre a könyvre, én elolvastam róla a posztját, azóta kb. minden nap rákerestem a könyvtár adatbázisában. Van egy olyan érzésem, hogy más lesz, mint amilyenre számítok, de nagyon kíváncsi vagyok rá, ezt is köszi Katinak.

Seth J. Gillihan: Kognitív ​viselkedésterápia egyszerűen – Kell nekem is egy kis pszicho, mint PuPinak, és hirtelen nagyon elkezdett érdekelni a kognitív viselkedésterápia, amiről amúgy szinte semmit sem tudok, úgyhogy bevezetőnek szerintem ez pont jó lesz.

Különben befejezhetném már a Zavaros vért is, csak kölcsönadtam anyunak, de az a könyv jó lesz tartalékba, mondjuk télre, amikor amúgy is több pozitív inger kell az életembe.

Ez így lényegesen nagyobb mennyiség, mint amit olvasni szoktam egy évszak alatt, mostanában meg különösen úgy érzem, hogy egyáltalán nem találok időt semmire, folyton pattognak a fejemben a gondolatok, hogy milyen teendőim vannak a munka mellett. Szóval érik egy olvasási rutin kialakító projekt, de egyelőre szokás szerint ott tartok, hogy délelőtt van kedvem olvasni, csak szerintem a főnököm nem annyira értékelné Délután meg, amikor hazaérek, vagy kezdem a második műszakot a fordítással, vagy a szokásos otthoni tevés-vevés jön, az esték meg megint nem annyira az olvasásról szólnak. Tisztában vagyok azzal, hogy ezek kifogások, és ha igazán fontos lenne, találnék rá időt, majd talán alakul idővel.

Ti mivel kezdenétek a fentiek közül?

Egy ambiciózus őszi TBR” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Hú én végigszáguldanék A ház az égszínkék tengernél, a Szív küldi jó lenne egy újraolvasásnak (angolul olvastam el néhány éve). Az Evelyn Hardcastle is még tervben van Amadea posztja óta, bár hallottam róla rossz véleményt is, ami most háttérbe szorította. A Felnőtt emberekre is kíváncsi vagyok, nyáron sokaknál láttam.

  Kedvelés

  1. A Felnőtt emberek szerintem nem kicsinálós. Csak valós. Valós gondolatokkal. Sajna én sok mindennel tudtam belőle azonosulni 🙂 Viszont legalább rövid 🙂 Örülök a Maradj velemnek, mármint hogy bejön – nagyon szerettem én is. Hajrá a többi könyvhöz is, szerintem jókat válogattál.
   Amúgy képzeld, én rászoktattam magam az ébredés utáni olvasásra: korábbra tettem az ébresztőm és így mindig van 20 percem pár oldalra. Tök jól bejött ez a dolog.

   Kedvelés

   1. Niki, akkor megnyugtattál, hogy nem direkt széttépős a Felnőtt emberek. 🙂 Leiner Laura meg olyan, amilyen, de valamit nagyon tud, hogy ennyire szórakoztatóak a könyvei.

    Ez tök jó ötlet, amúgy otthonról dolgozol most, vagy bejársz? HO-ban simán el tudom képzelni, jól is indulhat az ember napja, de ha be kell érnem 8-ra, akkor épphogy összeszedem magam így is 😀 még amikor buszoztam, akkor olvastam néha közben, de most vezetés közben lehet nem kéne 🙂

    Kedvelés

  2. Ezekkel kezdtem most, a többi meg ahogy bejön a könyvtárból. Az Evelyn Hardcastle-ről én is vegyeseket olvastam, de muszáj megpróbálkoznom vele, nagyon izgat. 🙂

   Kedvelés

 2. Úúú, szuper kis lista, aztán le kell ám magasról tojni, ha soknak tűnik, majd csipegetsz legfeljebb, meg belekezdesz, áttolsz stb. 🙂
  Az Evely Hardcastle olvasást várom! 🙂
  Érdekel engem is a Ház az égszínkék tengernél, bár láttam, annyira nem jön be neked most. Kati értékelése miatt én is szemet vetettem a Dombvárosi rejtekjáratokra. A Véres Balatont meg megvettem apósnak ajándékba, hogy majd esetleg elkérhessem. 😀 Azért remélem neki is bejön… 😀
  Ja és éljen a pszicho is, meg persze valamikor fejezd be a Zavaros vért. 😉

  Kedvelés

  1. Igen, most kicsit meg is torpantam, mert amikbe belekezdtem, nem igazán tetszenek, szóval pettyet elment a kedvem, de közben hívogat a többi példány 🙂
   A Ház az égszínkék tengernél egyre jobban kezd felhúzni 😀
   Remélem, a Véres Balaton meg nem lesz nagyon gagyi 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s