SZEPTEMBER – OKTÓBER

Majdnem elkészült szeptember végére a zárás, de egyrészt az utolsó napok őrült kapkodásban teltek, másrészt siralmasan keveset olvastam még két hónap alatt is, mint azt alább láthatjátok, így az októbert is hozzácsaptam. A kedvenc hónapom ez a kettő, a szeptember tele volt izgatottsággal és várakozással, az október meg maga volt a csoda. Olvasásügyileg nem sok mindent tudok felmutatni, de épp most lendültem bele megint nagyon a könyvhabzsolásba, remélem, kitart egy darabig ez az állapot.

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala – Hát én nem tudom eldönteni, hogy mi volt ez a könyv. Tetszik az alapötlet, egy darabig élveztem is az olvasását, aztán egyre erőltetettebbnek éreztem, és egyre inkább vesztettem a lelkesedésemből. A vége pedig egyáltalán nem hatott meg, túl sok volt a csavar, de valahogy mégsem hoztak katarzist. Tényleg fogalmam sincs, mit gondoljak róla. Nektek tetszett?

Marie Aubert: Felnőtt emberek – Ezt meg egy szuszra elolvastam volna, ha több időm lett volna, így két napra osztottam el. Annyi és olyan sokféle érzelmet váltott ki belőlem ez a rövidke regény, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Hogy olyan könnyen mondjuk a szereplőkre, hogy ellenszenvesek, pedig sokszor mi sem vagyunk jobbak. És igen, tényleg minden család a maga módján boldogtalan, Ida egymásnak ellenmondó érzései pedig rávilágítanak arra, hogy semmi sem fekete vagy fehér. Sokszor nem értettem, mit akar ez a nő valójában, melyek az igazi érzései, gondolatai az anyaság kapcsán, de talán nem is fontos, hogy ezt tudjuk, a legjobb lenne, ha megértenénk, hogy nem mindenki egyformán működik. Valakit bizonyára arcon csap ez a regény, valaki meg megkönnyebbülten bólogat, ahogy olvassa, hogy jaj de jó, hogy én nem itt tartok (már), én valahol a kettő között vagyok, mert miközben a narrátor érzéseinek egy részével képes voltam azonosulni, egy részükkel már nem, és ez valahol megnyugvást adott.

Rainbow Rowell: Szív küldi – A könnyű olvashatóság ellenére nagyon nehezen lendültem bele, valamiért taszított az atmoszférája, viszont aztán ahogy elkezdtek kinyílni a szereplők, egészen megkedveltem őket, meg a regényt. Messze nem világmegváltó, a felvonultatott gondolatok is igazán hétköznapiak, és hát ismét kiderült, hogy nem igazán vagyok romantikus könyv párti, de azért akadtak benne aranyos dolgok.

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton – Ha nem a Balatonon játszódik, nem biztos, hogy végigolvasom. Egy idő után egészen beszippantott, de kicsit bukdácsolónak éreztem, talán egy jó szerkesztő nem ártott volna hozzá. Még nem tudom, hogy a sorozat jövőben megjelenő köteteit elolvasom-e majd, szerintem legfeljebb akkor, ha azok is a Balatonon játszódnak.

Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála – Eleinte nagyon vártam, hogy végre olvashassam, aztán befutott róla pár nem feltétlen méltató értékelés is, és ez egy kicsit elvette a kedvem. A regény alapötlete igazán egyedi, és én nagyon élveztem, sikerült egészen kipihenten elkezdeni, és így fel tudtam venni a fonalat. Fáradtan szerintem nem ment volna ilyen könnyen, nektek is azt javaslom, hogy tiszta fejjel álljatok neki, nagyon könnyen el lehet mulasztani lényeges infókat. A problémám épp az volt, hogy annyira figyelni kell, viszont ahhoz azért elég hosszú a könyv, és szerintem egy idő után kicsit repetitív, így a regény fele körül kezdett lankadni az érdeklődésem. Nagyon sok a történés, nagyon sok a csavar, nincs üresjárat, és ez egy kicsit fárasztó volt. Azért nem adtam fel, és az utolsó ötven oldalra visszatért egy kicsit a lelkesedésem, ahogy más irányt vettek az események, de nem voltam maradéktalanul elégedett a befejezéssel sem. Aki régi házas hangulatot vár tőle, szerintem csalódni fog, de egy egész jó kis fejtörős olvasmány, olyan, amit eddig még nem nagyon láttunk.

És félbe kellett hagynom egy regényt, mert egyszerűen képtelen voltam szeretni, élvezni. Ez pedig a Ház az égszínkék tengeren, igen, dobáljatok csak meg akármivel, de szerintem ez közel sem olyan jó könyv, mint amekkora a felhajtás körülötte. Elkezdtem fogalmazni egy nem túl paprikás, inkább enyhén kritikus posztot, még nem tudom, lesz-e kapacitásom befejezni, de küldetésemnek érzem a rengeteg ötcsillagos értékelés mellett egy kicsit árnyalni a képet. Nagyjából a feléig jutottam.

Szintén a félbehagyás sorsára jutott Mörk Leonóra Ködkirálynő című regénye, ami egyszerűen nem kötött le, nem érdekeltek a szereplők, főleg a múltban játszódó szál fulladt nálam unalomba.

Gondolom, nem lep meg senkit, hogy nem vettem könyvet. Vicces, hogy augusztusban is ezt írtam, pedig akkor igen 😀 Ennyire nyilvánvalónak veszem, hogy már leszoktam a könyvvásárlásról, de akkor

h e l y r e i g a z í t á s

Augusztusban vettem egy könyvet, méghozzá a Poketes Kisded tengert, a balatoni antológiát, amibe még csak belelapozgattam, és azonnal szerelmes lettem a könyvet díszítő festményekbe. Pár verset, rövidebb írást már elolvastam belőle.

ÉLET

Akárcsak az augusztus egy része, az október eleje is a Balatonról szólt, most tíz napot voltunk lent, tavaszig valahogy ebből kell töltekeznem. Nagyon féltem, hogy milyen lesz visszatérni a valóságba az álomszerű, szerelmes kis hetünk után, de annyira kipihentem magam, hogy azóta is full egyensúlyban és nyugiban létezem, nem is ismerek magamra, és mivel nem tudom megfogni, hogy mindezt pontosan mi váltotta ki, kicsit félek, hogy egyszer csak véget ér ez az állapot.

Olyan dolgok történtek például, hogy október elsején összeházasodtunk a Balatonon. Most vagy nem fogtam még fel a dolgot, vagy annyira természetes, és ezért nem üt szíven, ahányszor eszembe jut. Még az sem zavar, hogy mindenki kérdezgeti, hogy milyen a házas élet, mert legalább mindig elmondhatom, hogy csodálatos. ❤
Nem vágytunk grandiózus nászútra, mostanában a Balatonon szeretünk a legjobban, és örülök, hogy ennyi időt ott tölthettünk együtt, főleg ősszel, ami a kedvenc évszakom mindenhol. Az esős napokon is nagyokat sétáltunk, néztük a horgászokat a parton, borozgattunk az egyetlen nyitva lévő helyen a strandon, dombokat másztunk a Káli-medencében, falvakban sétáltunk, kávét kerestünk mindenhol, házakat néztünk, beletettünk egy csomó kilométert a Priusba meg a lábunkba és végig nagyon örültünk magunknak.

És azóta is azt érzem, hogy egyre több dolog kattan a helyére. Remélem, ez így is marad.

A többiek októbere:

Dóri
PuPi
Amadea
Kati

SZEPTEMBER – OKTÓBER” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Az Örökösök viadaláról és az Evelyn Hardcastle-ről sikerült lebeszélnetek – lehúztam végül a várólistámról őket 😀 A Felnőtt emberek viszont még tervben van, kíváncsi vagyok nekem mit fog mondani.
  Örülök, hogy ilyen szépen alakult az utóbbi két hónap (is), és én is még egyszer itt is gratulálok! Nagyon jó olvasni ezeket a sorokat is, a Balaton pedig egyre nagyobb szerelem nekem is – a te hatásod is benne van, a fotók és a lelkesedés átjön minden poszban 🙂
  Szép novembert is, kíváncsi vagyok miket fogsz olvasni – írni!

  Kedvelés

  1. Nem veszítesz túl sokat egyikkel sem, mondjuk egyik sem rossz könyv, de felejthetőek. Az Örökösök viadalát mondjuk én jobban élveztem, sokáig tetszett, csak a vége volt túl erőltetett.

   Köszönjük még egyszer! Megígérem ha egyszer sikerül leköltözni a Balatonra, tarthatunk ott könyvesblogos talis hétvégéket 🙂

   Kedvelés

 2. No, most még jobban örülök, hogy sikerült ingyen megszereznem a Felnőtt embereket. 🙂
  Annyira jó olvasni, hogy jól alakul nálad az élet, maradjon így sokáig! ❤

  Kedvelés

 3. De jó volt olvasni ezt a posztod (is)! 🙂
  A Véres Balaton következő kötete a Haragos Balaton, úgyhogy eléggé Balaton, yeah! 😀 Én apósnak vettem meg, imádták, biztos megveszem nekik a következőt is, aztán jól kölcsönkérem. 😉
  A Felnőtt emberekkel nem tudom hányadán is álljak, érdekel, nem érdekel? Mondjuk időm úgy sincs sok rá, de azért merengek ilyeneken.

  Kedvelés

  1. hú de jólinfomált vagy Balaton-sorozat ügyben, akkor majd lehet, azt is sorra kerítem következő nyáron 🙂
   A Felnőtt emberek legalább rövid 😀 elég idegesítőek a szereplők, szóval ha nem akarod magad felhúzni nagyon, akkor inkább tartsd magad távol tőle, de nekem ennek ellenére nagyon tetszett.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s