NOVEMBER

Egészen belehúztam az olvasásba, és még vásároltam is! Látszik, mennyivel könnyebb lelkesedni, ha csupa olyan könyv kerül a kezembe, ami leköti a figyelmemet. Két szuper olvasmánnyal indult a hónapom, amiket még októberről hoztam át, és kellő lendületet kaptam tőlük az olvasáshoz, aztán újabb izgalmas példányok kerültek hozzám a könyvtárból.

Matthew Dicks: 21 tétel a szerelemről – Egy történet, kizárólag listákból. A formátum miatt keltette fel a figyelmem, valószínű azért szeretem egyébként ennyire a listákat, mert szeretem a lényegretörő dolgokat. A történet egyébként teljesen érthetően kirajzolódik ebben a formában, én nagyjából a könyv felénél kezdtem repetitívnek érezni (ami engem mindennél jobban szokott idegesíteni). A főhőst kritizálják a legtöbben, aki a teszetoszaságával néha engem is az őrületbe kergetett, de közben annyira sajnáltam a bizonytalanságai és szorongásai miatt, értékeljük már inkább azt, hogy őszintén leírja ezeket valaki – még ha elméletileg fikcióról is van szó.

Emma Straub: Nem vagyunk már gyerekek – Hát ez nagyon üdítő volt, valószínűleg ez az idealista megközelítésnek köszönhető, de annyira jólesett a lelkemnek, hogy az aktuális kérdéseket nem egy nyomasztó környezetben tálalta a szerző, hanem egy olyan családot helyezett a történet középpontjába, aminek a tagjai mind furák egy kicsit, viszont elfogadóak, és nem az a céljuk, hogy egymás agyára menjenek. Imádtam a New York-közeli kisvárosi hangulatot is, nagyon komfortos, kedves könyv volt.

Stephen King: Az írásról – Az első részt leszámítva, amikor SK a saját életéről mesélt, nagyon élveztem, bár vicces, hogy pont egy olyan szerző tippjeit olvasom az írásról, akinek sosem kedveltem a stílusát, sem a témái nem érdekelnek. Azért akadt jó pár ötlet, amit szerintem bárki hasznosíthat, aki írással foglalkozik, nem kell feltétlen könyvet írni ehhez. Irtsuk a határozószókat! 🙂

Emily Nagoski: Úgy, ahogy vagy – Az év könyve, teljesen megváltoztatta a gondolkodásomat a szexről, vagyis azt hiszem, idő kell ahhoz, hogy lecsapódjon, és teljesen beépüljön a gondolatrendszerembe, meg nyilván nem egyik pillanatról a másikra fog kitakarodni belőlem minden társadalmi elvárás meg tévhit meg baromság, amit az ember élete során hall, hogy hogyan kéne egy nőnek működnie. Ez TÉNYLEG az a könyv, amit minden kamasznak oda kéne adni, hogy minél korábban találkozzon a benne szereplő mítoszrombolással. Ráadásul Nagoski stílusa remek, szórakoztató, végig fenntartja az érdeklődést, imádom, hogy megszületett ez a könyv, kérlek, olvassátok el!

Több könyv is folyamatban van egyébként, ők csúsznak decemberre, de ők is nagyon tetszenek, majd beszámolok róluk a jövő hónap végén.

Kapaszkodjatok meg, vettem könyveket!

Többes szám, igen!

Yossi Arefi: Kevert sütik – Gyakran hozok ki szakácskönyveket a könyvtárból, és általában megállapítom, hogy nincs szükségem az adott példányra, ebbe viszont egyből belezúgtam, gyorsan kipróbáltam két süteményt, mindegyik tökéletesen sikerült, úgyhogy nyomtam is a rendelés gombra. Rém egyszerű sütireceptek szerepelnek benne – én pont ilyeneket szoktam csinálni –, amiket akár muffin, akár kuglóf, akár lapos vagy kenyérformában is meg lehet sütni. Ráadásul tök jól variálhatóak, a szerző rengeteg ötletet ad ehhez, ami azért szimpatikus, mert többnyire sosem pontosan úgy készítem az ételeket, ahogy a receptekben szerepelni szoktak.

Gáspár Fanni: Az Alhambrában nem jártam – Nagyon nehéz volt megállni, hogy ne vessem rá magam egyből, amint megérkezett (a könyvtáriakkal kellene inkább haladnom), mert előre tudom, hogy imádni fogom minden sorát. Persze nem bírtam ki, hogy ne olvassak el egy-két fejezetet, és alig tudtam megálljt parancsolni magamnak. Gáspár Fanni utazós blogját évek óta követem, akárcsak az instáját, ő nem az a travel influencer, akitől a hideg ráz, nála nem lesznek fotosoppolt gránátalmák meg hőlégballonok. Imádom a személyiségét, nagyon szimpatikus minden, amit csinál, tetszik, ahogy ír, így iszonyúan lázba hozott a hír, hogy könyvet írt. Rég voltam ennyire biztos abban, hogy meg kell szereznem egy könyvet. 🙂
Fanni könyvét a honlapján tudjátok megrendelni.

november

Viszonylag eseménytelen hónapom volt, de még nem fásultam bele a hétköznapokba, inkább csak fáradok, aminek az is az oka, hogy ránk szakadt egy költözés, ami együtt jár a felújítással és az “új” lakás kipakolásával meg kivakarásával, ami az egyébként is zsúfolt év vége körül nem épp ideális időpontban történik. Bár nem nagyon akartuk ezt a költözést (főleg én, kicsit több mint két éven belül negyedszer költözöm), nagyon várom, hogy már ott tartsunk, hogy befelé pakolunk, meg csinosítgatunk, aztán csak fekszünk, de ez még végtelen távolinak tűnik, ráadásul idén a karácsonyi szünet sem lesz maratoni hosszúságú.

Nagyon örülök viszont, hogy volt egy igazi őszi hangulatú hétvégénk a hónapban, amit a Bakonyban töltöttünk egy erdei házikóban. Az esemény hivatalosan edzőtábor néven futott, de azért kirándultunk is, meg főztünk, iszogattunk is az edzések mellett, teljesen feltöltött ez a két nap.
Jaj, meg megvolt az első közös mozizásunk! Vicces, hogy házasságkötő terembe hamarabb mentünk, mint moziba, de egyik hétvégén meglepett egy titkos James Bondozással. Egyébként mostanában én az átlag hétköznapokat is teljesen élem (ebbe a semmiextra hétvégék is beletartoznak), gondolom ilyen, ha jó helyen van az ember az életben?

A többiek novembere:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s